6.04.2024 г., 17:22 ч.

И... 

  Поезия » Философска
74 2 3

Знам – и зла, и добра, и обичаща – все ме познава.
И душата – светлик, и безоката, дето е никоя.
И когато звездите са зърно, сърцето – ми плява,
казва: — Има любов! Има, твоя е. Само повикай я!

 

Знам и с път, и без път е до мене, лети и катери
всички кòзи пътеки, издран като мене от сипея,
нажежени до бяло, жигосват душата химери...
Казва: —  Тъмно е, знам. Ти ръката ми само напипай я.

 

И макар, че вървим уж все заедно, пак ни разделят,
кръстопътните вени, преплели житейските ручеи.
Но се търсим и зная – ще бъде април (и неделя),
и ще падне звезда, пожелала любов да се случи... И...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, момичета! Интоксикацията предполага отрова, черен мухъл, метан... Отворих всички прозорци и врати, и хванах метлата. Тааа, от течението ще да е, Красе.
  • За нея няма възраст, ден и час. Като те метне на върбата и ходиш интоксикиран, но щастлив
  • Прекрасно е, Наде!
Предложения
: ??:??