... Земята се пропука и разтресе,
измъкна се демонската армия.
Счупи се яйцето, а от там излезе
на ада господаря.
Изкочи ангела красив,
съпътстван от смъртта,
дойдоха други трима,
за да обяват на Бог война.
Отвори се небето,
и слезе Михаил.
Със сълзи на лицето
погна брат си, кому е скъп и мил.
Започна се войната страшна
между пъклото и рая,
напредва битката опасна,
слагайки началото на края...
© Ерик Василев Всички права запазени