Душата ми зад хиляди врати
мечтае си с фантазии и илюзии.
А някой чука, тропа и звъни
и аз го пускам, пускам него - Слънцето.
Понякога в прозорчето - блести...
И малко птиче ми почуква с човка...
Останаха ли глътки и трохи?
Мечтания от Шуман и Чайковски?
И ти, ако наминеш, провери
дали съм дом, приют или чакалня.!
Във всеки случай с гостите добри
ми се мълчи между джезве и чайник.