24.02.2009 г., 9:21 ч.

И аз понякога мечтая 

  Поезия » Любовна
795 0 12

Пак съм облякъл другата риза,
с която не мога да дойда при теб.
Краката ми тръгнали в другата улица,
по която няма да стигна до теб.
Пак се е съмнало ден,
в който те няма.

А когато наистина съмне -
пътят ще дойде
сам да ме грабне от вратника.
Домът, в който си,
срещу мен ще затича.
Дрехата сама ще падне от раменете ми.

Светът ще ни вика за нещо,
а ние дълго няма да се обаждаме.
Не за друго -
защото ще сме забравили
кое бях аз, кое беше ти
.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??