14.10.2011 г., 22:01 ч.

И Бог ще мине с нас под дъгата 

  Поезия » Любовна
1032 0 14


----------


Само нощем ще търся небето ти тайнствено,

без да мисля за утре! Ще бъда в мига!

Ще премина на пръсти неземното странстване

на влюбено случване под лунна дъга!

 

Ти ще вплиташ в косите ми звездни мъниста,

моят образ ще плува в кристални води!

Ще съм бяла, обичаща, искрено чиста,

ще направя за тебе път с бистри следи...

 

... към онази любов, изпълваща с вик тишината,

изтръгнат от нектарено слели се устни...

Слепи очи, през сълзù ще крещят в необята!

Даже Бог... босоного при нас ще се спусне!

 

Ще минем дъгата! И всичките седем небета

звезден спомен за нас над света ще посипят...

---

Бавно идва нощта... и пак - самотата проклета!

В чашата вùното свърши! Тишина ще си сипя...

 

 

 

--------

 

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??