27.04.2013 г., 8:25 ч.

И цялата Любов пропусната... 

  Поезия » Пейзажна
479 1 2

И цялата Любов пропусната...

 

Донася вятърът ухание

на нещо толкова познато...

Сънувал ли съм го?... Не зная...

Живял ли съм го в друго лято?...

 

Навярно е било отдавна,

във други дни, сега забравени...

Възможно е дори тогава

и да съм скачал на прощаване...

 

... Но днес, когато си отиваш,

а младостта е спомен странен,

аз знам: един Живот не стига,

но друг, уви, не ни е даден!...

 

... И тръгвам в пролетната вечер

да търся устни нецелунати,

а в тях изгубената Вечност

и цялата Любов пропусната!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??