31.12.2010 г., 19:32 ч.

И да си вярва 

  Поезия » Философска
499 0 1

                                                         И да си вярва

 

 

Като наркотик във вените

обидата се пръсва.

Притиска нервните ти окончания.

Дума да чуеш, която не се забравя,

и да простиш на грешника окаян.

Вместо любов,

насилие да ти дарява.

На сутринта

успешен ден ти пожелава.

Посреща те с ураган от думи,

молещ после, промълви "Прости".

Едно мъничко извинение

ще заличи ли гадно отвращение?

От мръсно мекотело,

търсещо опрощение,

за мръсните си мисли

чакащ съжаление.

Вместо любов,

насилие да ти дарява,

после в любов да ти се обяснява.

Непрекъснато,

безмилостно да ти се извинява

и да си вярва,

че връзката е още здрава.

 

дата: 11.10.2004 г.

Дружба - кафето

 

© Луиза Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??