16.07.2018 г., 16:40 ч.

И днес 

  Поезия » Любовна
209 0 0

И ДНЕС

 

И днес, след толкова години,

аз чакам те да си до мен!

След толкова проблеми и доктрини...

На тебе пак съм посветен!

 

За мен ти бе една русалка

от руса свила и небе!

За мене се остана малка –

неостаряващо дете!

 

Опрян вървях на твойто рамо,

обсъждах всеки жизнен план!

И с детското велико "мамо",

аз бях от слънцето огрян!

 

Живота просто не ни скара –

и любовта не раздели!

Живяхме с истината стара:

Смърта доде ни раздели!

 

Така, че ти за мен остана,

най-верния за мен човек!

За мен си нива необрана!

Най търсения от мен ляк!

 

  05.05.2009г., Драгойново

 

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??