7.10.2008 г., 21:06 ч.

И любовта, и омразата 

  Поезия » Философска
1218 0 4

И любовта, и омразата -

все от сърце.

По овразите стръмни

пълзим.

Ден из ден

серийно

се умъртвяваме,

сетне възкръсваме

по един.

И по правило златно -

щастие търсим

(ако има, все пак, правила).

От светия Граал

лъжичка да вкусим,

да е червена кръвта.

И по пътя

обратен -

да се влеем в тълпата.

Светлина от копнеж

да дарим.

Да поникне трева

от стъпката

сляпа

на щастливия

жив пилигрим.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??