27.08.2006 г., 10:23 ч.

И морето плаче 

  Поезия
1002 0 8
И морето плаче...
за изхвърлените камъни по брега,
то също има чувства,знай,
но сълзите сливат се с всичката вода.

И морето плаче...
нищо, че не виждаме сълзи,
плаче, затова водата е солена,
ден и нощ, зиме и лете тъжи.

И морето плаче...
за плачът му никой не знае,
плаче за прогонените миди и рапани
и дори небето на морски плач ухае.

И морето плаче...
макар, че всичко е вода,
плаче и сълзите свои изтрива от брега,
затова от тях не остава и следа...

© Белослава Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??