Гълъбче носеше клон от маслина -
Символ на мир, красота и любов.
В небето се рееше чудна картина,
изпълнена с щастие и тих благослов.
Но сянка се стрелна, о, моля, недей -
Посипа се кръв, зловещо загина,
във ноктите алчни на ястреб-злодей,
заплака небето със сълзи... перушина...
10.05.2016.
Георги Каменов
© Георги Каменов Всички права запазени
Да, Ина, може и буквален, и друг прочит.
Благодаря ви.