16.04.2013 г., 23:01 ч.

И нека във делата ме води Любовта 

  Поезия » Философска
1243 0 6

И аз, и ти, и той... сме просто хора.

Тук търсим своят път... (както в гората),

но други често съдим без умора...

Изземвайки на Господа правата.

Затуй във храм ще вляза сутринта

и пред олтара ще склоня главата,

за грешки свои искам да се извиня

и благодаря -

за всичко, що отрежда ми Съдбата.

Във този божи дом съм малко странен гост,

че може би го рядко посещавам...

Да бях на маса, щях да вдигна тост

и да разкажа, че вече не на силните,

а на смирените се възхищавам...

Трепери пламъкът на мойта свещ...

от развълнуваното ми дихание...

Не знам молитви... ни църковна реч.

О, Господи... прости ти моето незнание...

Аз тихо тук, при теб ще постоя...

Наум ще се помоля... със вълнение -

„Не искам много... нека моята Душа

Живота да приема със радост, благодарност и смирение.

И нека във делата ме води Любовта,

във всичките ù измерения..."

© Ирен Всички права запазени

Произведението е включено в:
  934 
И я, и ты, и он - мы просто люди.
И на Земле пытаемся свой путь найти.
Но часто забывая Бога - других мы судим,
стерая с памяти любовь и доброту.
Поэтому я утром в храм зайду ...
  1237 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Еееех, Симо... Не помниш ли? "Хората трябва да гледат на мислите и чувствата си като на свои деца, които раждат. Всеки родител желае неговите деца да са красиви, да му носят радост и наслада."
    Вечерен поздрав от мен! https://www.youtube.com/watch?v=3y3Z9L29cB0&list=UUaabCqn_eOPiBd8MpY5pzcg
  • Благодаря, Силвана! Това струва ми е любимото ми римувано -откровение, което съм писала. И единственото, което помня от до и бих могла да изрецитирам.
  • Мда...
    Поздрав!
  • Променям се...
  • "Не на силните, а на смирените се възхищавам". Колко мъдро и вярно!
  • И нека в делата те води Любовта!
Предложения
: ??:??