6.04.2023 г., 10:06 ч.

И някой чу ли простия ми говор 

  Поезия
180 2 1

И НЯКОЙ ЧУ ЛИ ПРОСТИЯ МИ ГОВОР

 

... дали е от студения април? – мен напоследък никъде ме няма,

и скитам сам, пиян, недраг-немил, и моят ден е зрителна измама,

несретник, през напуснатия парк се смъквам за един тегел на плажа,

или мълча на книжния пазар, несмогнал в стихче-две да се изкажа,

цял ден се питам – чист като дете, сред толкова поети – херувими,

 

кой книжици купува и чете, кого нахраних с кръшните си рими,

и – ако всички думички са прах, защо не този прах да бъде звезден? –

в последно време много ме е страх, че ние – безсловесни, ще изчезнем,

Поет ли? – кръгла дупка на геврек, и някой чу ли простия ми говор? –

един – ненужен никому – човек, подписал се под Божието слово.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • в последно време много ме е страх, че ние – безсловесни, ще изчезнем,

    И мене ме хваща страх, Валюше.
Предложения
: ??:??