8.12.2011 г., 15:45 ч.

И някой ден рефрен от стара песен... 

  Поезия » Философска
904 0 20

      И някой ден рефрен от стара песен                     

 



                           “Звездите лаеха и кучетата светеха във тъмното с очи като звезди.

                              Приличаха ми на джуджета стрехите, а дългите им сенки на бради…”

 

 

 

 

Звън от китара и студентски смях -

далечно ехо, пълно с невъзможности...

Табутата уверено прескачахме

и всичко беше леко и с готовност

 

да потече напред като река,

на бентовете скъсала забраните.

Превърнала живота на шега

в поредица красиви обещания:

 

Че заедно ще променим света,

а само ние ще останем същите...

В живота има много стъпала,

но който стигне горе, се задъхва...

 

И за да му е леко към върха,

отхвърля зад гърба си намеренията.

"Ще има време... Само не сега...

Сега  за друго е назрял моментът"...

 

От пусто - в празно... Времето тече.

И някой ден  рефрен от стара песен

в гърдите вляво ще те прободе,

докато търсиш в бъдещето себе си...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??