24.08.2021 г., 13:19 ч.

И още е главата ми с ума си 

  Поезия » Философска, Строги форми
240 2 6

Безкрайната любезност сладко лепне,
сълзите театрални са, уви.
Достигнала е възраст – достолепна,
и с фалш душата трудно се лови.

 

Дори и струна някаква да трепне,
или пък стих среднощ да промълви –
лъжата е ви на вид е велелепна,
но бурен е, в ухаещи треви.

 

И още е главата ми с ума си –
над мъките Танталови се чуди,
да я измамят как ли не опитват,

 

душици дребни – духом сиромаси,
буквално се направиха на луди...
Но всеки знае, че безкрил не литва.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??