8.09.2019 г., 10:24 ч.

И пак е есен 

  Поезия » Строги форми
1177 0 1

Дойде поетът отдалеко

в града бетонен. Беше пролет.

И с лирата си звънка леко

запя за обич, вяра, полет.

 

Не спираше най- откровено

да възхвалява любовта

и от сърцето несъмнено

споделяше със жар мечта.

 

Не просеше за гръмка слава,

със зов жела да е полезен.

Ала тълпата си остава

каквато е била... мъгла.

 

И тук изпял последна песен

замина той. И пак е есен.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??