25.09.2007 г., 17:05 ч.

И пак за Бога 

  Поезия
559 0 1

Какво е Бог?
Един, но с много имена.
С легенди и пророци, обвит като в воал портрет,
Тъй че не може никой истинския образ да открие,
дали не е страхът от силата над нас?
Която разумът не може да обгърне,
късметк провалящ планове безброй,
или напротив - съвпадение щастливо,

за мен е случай той, съдба, представа,
но безразличен - не е добър или пък лош,
безвремие е той, животът мой за него дори не е секунда,
все пак глупци ме изумяват,
затуй, че все различни имена му дават
и правила със безпощадност ни налагат.
Шамани жалки – наричат се посланици на Бога,
а всъщност са бездушни бизнесмени, продаващи
там, на парче, във храмове различни,
спектакъл на ограничения си свят.


Във този ход на мисли
открих за себе си рецепта явна.
По вътрешно усещане Живея,
със пълни шепи давам и по-малко взимам,
за ближните си грижа проявявам
и вярвам, че след мен остава само малката частичка
във гените на моите деца.
От кал в калта ще се завърна
и само спомен, аз моля се, добър и искрен,
във мислите на мойте близки да остана.

© Софиян Фордунков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!Истински, искрен стих-
    с усещане за Бог!Благословен си.
    Носиш твоето усещане в душата си.
    С обич.Живееш с усещане за святост.
Предложения
: ??:??