Всяка Нова година се ражда с надеждата,
че от миналата ще бъде по-благодатна
и обикновено, се превръща в поредната
потънала такава в тинята блатна...
Едва преминал празничният махмурлук
и вече хванал ни е ежедневният ни стрес,
изцеждащ силите ни в стоманен юмрук,
превърнал нервите ни във барутна смес.
Дано е тази много по различна,
дано не е на миналите отпечатък,
дано със сила щедро титанична
ни пренесе по пътя ни нататък,
където греят хиляди слънца
и топлят ни със щастие, и със любов,
където няма страдащи деца,
и отглас има всеки търсещ глас.
Да бъде тя началото на нещо ново
в което хората, да бъдем по-добри!
Да няма във сърцата ни отрова,
и сбъдват се красивите мечти!
*****
Надеждата отново е изгряла
и ни прегръща с майчини ръце -
Надеждата за светлото начало,
надеждата за полет и небе!
30.12.2016.
Георги Каменов
Само ще кажа, дано!
ЧНГ, приятели. Пожелавам успех, здраве, щастие и всеки да намери това, което търси!
© Георги Каменов Всички права запазени