29.05.2018 г., 11:03 ч.

И ще помня тези имена 

  Поезия » Любовна, Гражданска
391 1 0

 

 

И ще помня  Калоянчев и Парцалев,

Анастасов, Делчева и Аламанчева.

Още много други, през годините родени,

орисани от тяхната съдба, да ни забавляват.

 

Помня техните усмивки на лицата,

помня веселия и неспирен смях,

помня ги когато излизаха на сцената

и заливаше се залата от смях.

 

Всеки бе по своему велик и уникален,

на екрана и на сцената голяма.

Неуморен труд и с голяма доза смях,

забавляваха ни те чак до късен мрак.

 

Талантът им безспорно е велик,

и радва  мало и голямо.

Нещата при тях случваха се с лекота,

защото  за това са те родени.

 

Тези славни имена в историята

на сатирата вечно ще се помнят.

Колоси в театъра и киното,

идоли  за много поколения.

 

Завинаги ще помня тези имена,

ще разказвам за тях на моите деца.

Ще разказвам и на внуците дори,

преди тихо вечер всеки да заспи.

© С. П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??