7.12.2016 г., 13:06 ч.

.... И снощи, мамо, те сънувах 

  Поезия » Друга
515 0 4


И снощи, мамо, те сънувах,
седях до теб на колене,
главата си във скута ти положих,
да милваш моето лице!
Сънувах, мамо, още,
че прегръщам твойте рамене,
целуваш по челото,
порасналото си дете!
И снощи, мамо, те сънувах,
ръцете загрубели аз държах,
погледнах към очите ти,
сълзите твои, там, видях!
Кажи ми, мамо, как си?
Самотата ти, ужасна е нали,
къщата, голяма обитаваш,
от години справяш се сама!?
Кажи, какво да сторя, мила, мамо,
тъгата ти за миг да облекча,
старините твои да зарадвам,
усмивката ти толкова красива,
отново аз да възродя!?
И снощи, мамо, те сънувах,
седях до теб на колене,
а после силно те прегърнах,
за да можеш сили ти да ми дадеш!
Животът ни отлита като миг,
но ти за мене, мамо, си една,
не мога с нищо да помогна,
ще бъдеш пак сама,
но и довечера ще чакам,
да ми дойдеш във съня!

© Албена Радина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви! Явно съм докоснала мислите и сърцата ви!
  • Силен и тъжен стих!
  • Силно стихотворение! За съжаление животът е такъв - можем да мислим за родителите си, но не винаги можем да бъдем с тях. Поздравления!
  • Тъжно е, да не можеш да бъдеш с майка си, когато има нужда от теб. Сънят е донякъде успокоение. Харесах!
Предложения
: ??:??