14.01.2009 г., 19:58 ч.

И съм 

  Поезия » Друга
569 0 1
И съм

И цяла съм.
И бяла съм.
На сняг по билото приличам,
на планината, по която
вървя безпаметно и скитам.
И спомен съм.
И утро съм.
С часовник на ръката сричам
секундите в безкрайни удари,
насочени в сърдечен ритъм.
И горда съм.
И нова съм.
На облак син сега се вричам,
да гони вятърните делници
и бъдещето да предричам.
И грешна съм.
И честна съм.
По улици безкрайни тичам,
да търся мястото на дните си
и да се уча да обичам.

© Ди Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Който търси желязна логика в поезията, да се пренасочи към математиката.
Предложения
: ??:??