23.04.2012 г., 9:54 ч.

И ти си ме забравил 

  Поезия
2125 0 17

Обидих ли те с нещо, мили Боже,
та бури ми поднасяш за вечеря?!
Преглъщам ги, но сухи са и с кожи.
Присяда ми...и залъка трепери.

Подмятам го накъсано с езика.
Безсолен е, но аз не претендирам.
Нали съм вярваща и плахо тиха...
На! Ето ти и нож – екзекутирай.

Но малко е нахално, мили Боже.
Не мислиш ли?! Така да ми го вземеш.
Нали е куче, майната му – може!
Какво, че кожата му ще одереш?!

Длъжник си ми...дори не си поканен.
„Със чужда пита помен” ли ще правиш?!
Е, сит ли си, направо си охранен?!
Прощавам ти...

И ти си ме забравил.

© Николина Милева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??