23.05.2019 г., 7:15 ч.  

И тя била е млада 

  Поезия » Друга
173 1 3

И тя била е нявга млада,

с походка дръзка, с ток висок.

И тя била е нявга млада,

с ефирна блузка, с коси на кок.

 

Мъжете гледали след нея,

понесени от хиляди мечти,

а корабите там на кея

притихвали сред сините вълни.

 

Рибарят мрежите заплитал,

изпускал даже своята лула.

Дори брегът за нея питал

останал сам във нощната тъма.

 

И тя била е млада! Времена...

А днес прегърбена с бастун

пристъпва бавно в есента...

Тъй бързо мина...мина младостта!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??