9.07.2010 г., 10:21 ч.

И утре нека е празник 

  Поезия
586 0 4

Денят се съизмерва със цветя
и носи белега на красотата.
Денят е синоним на свежестта,
денят е всъщност Празник на жената.

Но нужно ли е само днес да е?
Нима жената утре ще е друга?
Аз знам, че ти си сбор от светове,
разцъфнали от женското ти чудо.

Ти винаги си смисъл и копнеж.
Ти обич си и пръскаш аромати.
За всеки мъж ти цел си и стремеж,
а има ли стремежът точна дата?

Как пърхат пеперудени очи
и нежността ухае на момиче,
ти всеки ден празнуваща бъди
и всеки ден по женски ти обичай.

Днес, заредена с минзухарен пламък,
разливай любовта си по земята.
Мечтите ми реалност нека станат
и утре да е празник на жената!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??