9.05.2014 г., 21:49 ч.  

И утре пак ще дойде ден 

  Поезия » Любовна
529 0 2

И утре пак ще дойде ден.

С дъха на Пролет

ще дойда аз при теб.

Ти, който знаеш езика на звездите

и другаруваш с тях,

ще ме посрещнеш

с топъл хляб и сол,

в нозете ми ще разлееш

небесен огън

и над Рожен ще ме вдигнеш на ръце.

Родапа  в зелената си светлина

ще ни обгърне

и в  буйните си бисерни  потоци

ще ни къпе.

В дъхтящото си на билки и смола обятие

ще ни люлее...

Перелик  и Снежанка ще ни милват.

И омагьосани с   музиката на Орфей 

ще литнем...

Ще избухнем в Слънце.

 

И утре пак ще дойде ден,

който от днес започва!...

 

21.04.2014

© Латинка-Златна Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Ще избухнем в Слънце.

    И утре пак ще дойде ден,
    който от днес започва!..."

    Много ми хареса! Поздравления!
  • Очакване с дъх на билки и смола.Не може да не избухне.
    Харесах!
Предложения
: ??:??