10.07.2022 г., 7:45 ч.  

И в утрото с душата огледална... 

  Поезия
301 8 12

И в утрото с душата огледална
поет ти ставаш, даже да не си,
че влюбен изгрев ласкаво е палнал,
пак облачните ангелски коси.

Свенливо небесата руменеят,
от непознато чувство за вина,
че утро е, но още помнят нея,
онази, звездоликата луна.

И летен ден по пътя си поема,
ще бъде дълъг, нека е така
и с пръсти нежни вятърът поема,
изписва в позлатената река.

Врабците чужда песничка дочули,
повтарят я на старите върби:
 — "Хей, чуйте, пак е лято, пак е юли,
дали ще трае вечно? Може би..."

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??