16.04.2010 г., 21:57 ч.

И всички ми говорите за този дъжд... 

  Поезия » Друга
789 0 5

и всички ми говорите за този дъжд

и как покривал покривите

как като разтвориш дланите

прозорците

потича следва линиите на ръката

стига до върха на пръстите и после

се покачва до очите

хората които като антилопи бягали

и плували

дори съм чувал слухове за някои

те можели да прелетят с чадъри във ръка

във вадички

във малки вадички

събирали водата

но токчета си нямали

защото с токчетата казват не било изобщо честно

те нали те извисяват

няма обичайните

за денонощието гълъби-клошари

и няма улица

на нейно място е зловещата река

така удобна някак за умиране

и още чувам казват че

валял по покривите

винаги разпръсквал капки по телата

а на някои места попивал във кожуси по палта

със дълги дири дълго време

водоеми

водопади

водолази

и

вода

пътеки от вода

 

но пък си знам

че

колкото по-силно бягам

толкова по-близо съм до там

© Питър Хайнрих Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??