6.02.2021 г., 7:58 ч.

И във виното истина няма... 

  Поезия » Любовна
259 3 5

И ми е някак си тъжно и чуждо. 

Безлюбовно, бездънно и мрачно.

Този празничен фалш е ненужен.

Никой, никому, нищо незначещ. 

И във виното истина няма. 

Не горчи. Не опива. Не влюбва. 

В колко чаши, тъга да удавя 

щом ми липсваш ужасно. До лудост. 

А небето е черно мастило. 

И безоблачно, сякаш е празно. 

Също, когато от мен си отиваш 

и от обич искам да те намразя... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??