7.03.2024 г., 9:41 ч.

И затова политай, пряко сили 

  Поезия » Философска
109 3 7

Каквато вчера и да си била –
среднощно черна, или снежнобяла,
то всеки полет, крах или раздяла,
перце са ново в твоите крила.
Които все те носят, висинето
е твоя стряха устрем и съдба,
цена е за спокойствие, отнето
от острата милувка на ръба,

 

на онзи острен от деня ти меч –
насочен все към вени изтънели,
на думи – малко дали – много взели.
Бездомници – от близо и далеч,
населили се трайно в паметта ти,
пируващи с плътта ти всяка нощ,
светът на глинени нозе се клати,
души продава. Няколко за грош.

 

А твоята съвсем одрипавя,
на слънцето добре личи кърпежа,
но слепите не ще го забележат,
те просто нямат време за това.
И затова политай, пряко сили,
животът ти до първа кръв е бран,
поне да бъде в полет изживян...
В смъртта сме само равни. И безкрили.

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??