19.02.2018 г., 11:56 ч.

Иде Баба Марта 

  Поезия » За деца
909 3 1

Малък Сечко си отива.

След него иде горделива

Баба Марта с вълнено елече;

с нея Пролетта ще се довлèче.

 

Носи тя в торбичка шита

голяма вкусна селска пита,

че иде отдалече

със своето елече.

 

Най обича тя децата -

тя им е добре позната.

С две вълнени кончета

ще окичи тя дръвчета.

 

С нея идат птички,

и работливите пчелички;

цветенца зацъфтяват

в разни цветове се обагряват.

© Яна Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Баба Марта »

10 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??