Feb 19, 2018, 11:56 AM

Иде Баба Марта 

  Poetry » For kids
911 3 1

Малък Сечко си отива.

След него иде горделива

Баба Марта с вълнено елече;

с нея Пролетта ще се довлèче.

 

Носи тя в торбичка шита

голяма вкусна селска пита,

че иде отдалече

със своето елече.

 

Най обича тя децата -

тя им е добре позната.

С две вълнени кончета

ще окичи тя дръвчета.

 

С нея идат птички,

и работливите пчелички;

цветенца зацъфтяват

в разни цветове се обагряват.

© Яна All rights reserved.

The work is a contestant:

Баба Марта »

10 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??