9.09.2014 г., 11:51 ч.

Иде есен 

  Поезия » Пейзажна
538 0 4

 

Щъркелите отлетяха,

лястовиците и те,

а така щастливи бяха

те край живналата стряха...

Но животът си тече, тече.

Бук в тъгата пожълтява,

свел главата слънчоглед,

дни от утро потъмняват,

плавно леса претворяват

в цветно-есенен портрет.

Във дъждовния сумрак,

с взор, зад тихото перде

чух през скъцащия праг

да пристъпва есен пак...

И животът си тече... Тече.

 

© Георги Бъчваров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??