14.03.2008 г., 18:42 ч.

Иде ли?! 

  Поезия
459 0 1

 

Иде ли?!

 

 

Във буря страшна и злокобна нощ

една жена, сама и тъй сломена,

на пътя стар, в очакване на нещо,

стоеше там, макар и изморена.

 

Стоеше там, с поглед тъй измъчен,

с присвити устни и стенещо сърце.

Едничко нещо  й се щеше да научи -

дали си идва нейното момче...

 

А те минаваха - един подир един,

с лица измъчени, изпити, слаби,

видели ужаса на последните им дни,

на свойте смели, доблестни другари!

 

И те мълчаха, и гледаха към нея,

и виждаха това, което чака тя...

Вятърът студен не преставаше да вие...

В очите й замръзна първата сълза.

 

Тя разбра и кротичко приседна -

загледа се към пътя за дома.

Втората сълза от очите й изчезна

и в очакване на чедото остана там сама...

© Някоя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??