12.06.2007 г., 12:08 ч.

Идея 

  Поезия
535 0 8
 

в момент на презареждане

очите се затварят, но

идеята изниква във мига,

когато гилотината пресича

обратната страна на мислите

светът внезапно се разкрива

и отрича всички истини,

когато разума изключен е,

когато хуманистите

приготвят съчките

за третата война,

но не процесорът,

а бог диктува случките

............................

крадем от слънцето петна,

а нищото осмисля дните ни

и сме рушители и архитекти

на света

актьори и бездушни зрители

на собствените си проекти

за глобална консумация

на иновации

за изтребление на нации,

а свободата се продава евтино и

оковава,

               пречи,

                            пари

                                       и горчи

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??