Протестирам си кротко и красноречиво -
на ден със стек бира и бутилка вино.
Не гладувам - дават пица, имаме скара...
абе хапване яко и пълен е барът.
Некой път ни запращат у лево, у десно -
къде каже Шефът...другото - лесно:
дава кашонче с боя, яйца и домати -
хвърлям и цапам, където ме прати.
После обратно - да събираме сили
за поредното шоу на Отровното трио.
И неподсъдно ни е на душата,
че отпред и за нас стои Адвокатът.
Но, ако може...на Второто възстание,
както са смели на думи и възвания,
Триото да ни поведе на барикадите,
на първа линия - пред полицаите.
А аз ще протестирам от микрофона-
научих им речите, запомних и тона.
Това ще е пътят към победното дело -
Отровното трио - не отзад, а начело.
© Калина калина Всички права запазени