12.02.2019 г., 12:37 ч.

Идилия 

  Поезия » Пейзажна, Друга
457 1 0

Листото тича

слънцето припича

а аз –

аз мечтая си без глас.

 

За чисти и

спокойни мисли

за душѝ край

мене лъчисти.

 

За смелост

върхове да покоря

да съм нужна

да се изморя.

 

Паметника надалеко сочи

шадраванът си клокочи

птичета високо пеят

за любов и те копнеят.

 

Идилия е за мен това

във топъл зимен ден

на слънцето да се насладя

и то – на мен!

© Жанет Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??