Коледа, уютен дом,
празнична елха, камина...
Би изпълнила и том
пасторалната картина.
Тиха музика звучи,
лее се на нежна струйка,
а във фурната цвърчи
някаква щастлива пуйка.
Майка, татко и дете –
малката семейна клетка.
Тъй усмихнати са те –
мила и прекрасна гледка.
Пожелават си разкош,
здраве, щастие, сполука...
И в порасналата нощ
някой на вратата чук
–Хо-хо-хо! Да видя аз,
слушкало ли е детето!?
И подарък в този час
ще получи ли момчето!?
А с немигащи очи
наблюдава го хлапакът.
–Тате, тате, то личи,
че фалшив му е мустакът!
Подозирам, че е друг!
Има някаква уловка.
Този чичко идва тук,
щом си ти в командировка!
© Vasil Ivanov Всички права запазени