21.05.2011 г., 12:34 ч.

Идва само веднъж 

  Поезия » Друга
571 0 10

 

 

Както птица наесен отлита

в път далечен,

без глас,

младостта - без дори

да ни пита -

тъй отлита от нас.

 

Ала птицата пак се завръща,

в път обратен

лети,

родното ù гнездо я прегръща

спомени стари

шепти.

 

Младостта - тя е дар благодатен,

като пролетен

дъжд.

Но е птица - без полет

обратен,

идва само веднъж!

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??