Било е сложно, има правила -
едни написани от непознати хóра,
а други са канони на страха,
на църквата и някакви попове.
Било е грешно... Сигурно, не знам,
по принцип от забрани не разбирам,
кажи ми да не влизам в твоя храм
и аз през тесен процеп ще премина.
Те, хората познават ме, нали?
Със мен изпили са бутилки с вино,
в душата ми са зърнали дори -
със чужди грехове е доста пивко.
Било е грешно... Кой го казва, кой?
Онези дето лягат си със други,
щом никой нищичко не е разбрал -
навярно Господ няма да ги съди.
Във моя свят не спазвам правила
и няма нищо сложно за дилеми.
Или обичам, или си мълча,
а за лъжи не ми остава време.
© Геновева Симеонова Всички права запазени