Jan 18, 2021, 1:09 PM  

Канони 

  Poetry
186 0 0

Било е сложно, има правила -

едни написани от непознати хóра,

а други са канони на страха,

на църквата и някакви попове.

Било е грешно... Сигурно, не знам,

по принцип от забрани не разбирам,

кажи ми да не влизам в твоя храм

и аз през тесен процеп ще премина.

Те, хората познават ме, нали?

Със мен изпили са бутилки с вино,

в душата ми са зърнали дори -

със чужди грехове е доста пивко.

Било е грешно... Кой го казва, кой?

Онези дето лягат си със други,

щом никой нищичко не е разбрал -

навярно Господ няма да ги съди.

Във моя свят не спазвам правила

и няма нищо сложно за дилеми.

Или обичам, или си мълча,

а за лъжи не ми остава време.

 

 

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??