22.10.2017 г., 9:00 ч.

Илюзии 

  Поезия » Друга
341 2 5

 

                                                            На Д.

Излъжи ме! Защото обичам заблуди.

Обещай ми любов необятна!

Както някога... Розов рояк пеперуди

нека пърха в стомаха приятно.

 

Та животът е всъщност велика измама,

но по детски му вярваме чисто.

Нека даже с лъжи, че "светът е за двама",

ново чувство във мен се разлисти.

 

Да живея в балона сапунен с усмивка.

Да си мисля поне, че те има.

Нека твойте лъжи като мека завивка

да ме топлят в студа посред зима.

 

Ще си зная, че аз съм измислила всичко.

Нарисувах те бял - с ново име.

Всички мои илюзии, до последната птичка

ще си тръгнат... но ти излъжи ме.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??