11.04.2020 г., 19:33 ч.

Илюзия 

  Поезия
804 11 17

Към теб пътува. С белия си кон.
(Какво ли все по пътя го задържа!?)
В очакване, на стария балкон,
опитваш дим на възел да завържеш.

Ще дойде, знаеш. Бляскав, смел и млад
(че друго, неприлично е за рицар),
но някой ден, напролет, не по хлад,
(в сезона за измислени девици).

Какво, че смешно, глупаво хлапе,
нарече те на стълбището "бабо"!?
За другите - животът си тече,
но теб те консервира. Ти си млада.

Търпението - меч или пък щит,
съдбата награждава. Няма начин,
чаровникът сънуван да е мит.
Ти вярваш, а това все нещо значи.

Но пак замръкваш, ледено сама
и слушаш как се стапят преспи лански.
Не, няма рицар. Само старостта -
на кон пристига. Може би, троянски.

© Вики Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??