Затворих двете си очи
и от тъмно стана светло, бяло,
отдадох се на живите лъчи,
полетях като хвърчило цяло.
Разтворих двете си ръце,
силни като крила на птица,
приюти ме голямото сърце,
скъсал матричната връвчица.
Плувах в онова море,
където душите волно дишат.
където чисто, ясно е небе
и стихове сами в очите ни... се пишат!