29.09.2009 г., 2:16 ч.

Илюзорно... 

  Поезия » Бели стихове
613 0 2

Окъпана в жълто, ще седна до теб.
С очите си топли всичко ще кажа.
Цветя-истини ще пръсна навред,
ще изтрия истината, ще нарисувам макиажа.

 

Ще нарисувам света, какъвто искам да бъде.
Ще измисля театър, играещ със Слънцето.
Ще помечтая до тебе - кой ще ме съди,
че градя красота от мечтата, от зрънцето...?

 

Ти ще си мойто платно и палитра.
Ти ще си моята неправилна сфера.
От теб ще изпия няколко литра
болезнено - красива химера...

 

Отварям очи. От пейката ставаш.
"Довиждане" казаваш със тона заучен.
Това е добре. Но дали осъзнаваш -
измисленият ми свят без теб е толкова скучен...

 

29.09.2009г.                                                                                                                 01:55ч.

© Петя Терзийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??