25.05.2016 г., 19:58 ч.

Имигрантско 

  Поезия » Гражданска
308 2 2

Кошмарите от майчини несгоди

разпъват пак душите ни на кръст,

обръгнали от болки и тегоби

жадуваме за шепа родна пръст...

 

Прокудени от нуждата голяма,

привикнахме на чужди хляб...

Припомняме си образа на мама -

въздишка няма по изгубен свят.

 

Земята на предците е далече,

и в сънищата плаче младостта,

и път обратен немислим е вече,

и все по-силно тегне горестта...

 

Ти беше като цъфнала градина -

разрухата сега е господар,

народът, оскотял проклина,

но Бог - високо, а Глупак е цар...

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ме рaзвълнувa! Които не е бил емигрaт, нсмa дa се рaзплaче кaто мен! Имaм едно,,Принудa, Звездицa,Зaбрaвени, aко желaеш прочети!
  • Преживях го, усетих го, почувствах го! Стихото е прекрасно . Аплодирам те!
Предложения
: ??:??