31.03.2012 г., 20:28 ч.

Импресия - І 

  Поезия » Пейзажна
364 0 1

Импресия -1

 

Деца играят вън и виковете им

взривяват пъпките, а въздухът гърми

от ароматни радости и четиристишия,

които птиците на двойки пишат.

 

Шепти пръстта – мечтае за зелено

и, вслушана в магията на пролетта,

запява с гълъбите влюбени поеми,

дърветата на тумби изумрудени блестят.

 

И бърза времето – животът да поеме

на творческото съзидание духа –

човека да роди отново с вдъхновение,

сърце да му даде и силна кръв.

 

С пера вещерски, с шарила от ветровете,

със силата на скрити в чернозема семена

закваска тайнствена да покълне и светне

в очите на мъже, жени, деца.

 

Да бъде чудото божествено без име –

светът да се роди пречист, любящ.

Тъгите зимни да са тъмно минало,

цветя и хора да цъфтят от страст.

 

Доброто да полегне като радост в скута:

деца на слънцето да се зоват – и ближните,

и враговете, и хората попътни –

дай, боже, светлина на людете и всеки стрък.

 

 

 

 

 

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??