Импресия -1
Деца играят вън и виковете им
взривяват пъпките, а въздухът гърми
от ароматни радости и четиристишия,
които птиците на двойки пишат.
Шепти пръстта – мечтае за зелено
и, вслушана в магията на пролетта,
запява с гълъбите влюбени поеми,
дърветата на тумби изумрудени блестят.
И бърза времето – животът да поеме
на творческото съзидание духа –
човека да роди отново с вдъхновение,
сърце да му даде и силна кръв.
С пера вещерски, с шарила от ветровете,
със силата на скрити в чернозема семена
закваска тайнствена да покълне и светне
в очите на мъже, жени, деца.
Да бъде чудото божествено без име –
светът да се роди пречист, любящ.
Тъгите зимни да са тъмно минало,
цветя и хора да цъфтят от страст.
Доброто да полегне като радост в скута:
деца на слънцето да се зоват – и ближните,
и враговете, и хората попътни –
дай, боже, светлина на людете и всеки стрък.
© Златина Георгиева Todos los derechos reservados