14.01.2021 г., 23:16 ч.

Импресия с птици... 

  Поезия » Пейзажна
261 0 0

 

Импресия с птици...

(експромпт)

 

Черни птици пак на ниско

разтревожени летят,

и как бурята е близко –

те предчувстват, щом кръжат...

 

Слънцето едва прозира

в млечно-сивата мъгла,

вятър в клоните напира –

чупи сухите стебла...

 

С поувяхнали, проблемни

вече жълти цветове́ –

пишат новите легенди

есенните ветрове́...

 

А ята́та черни птици

в инстинктивна яснота́ –

вият се като вдовици

безутешни в Есента...

 

Бурята набира сили,

почва вече да гърми́,

а от птици чернокрили –

пладне е, но се стъми́...

 

14.01.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??