1.07.2011 г., 10:05 ч.

In memoriam 

  Поезия » Пейзажна
1010 0 3

N MEMORIAM

 

На Вежен Димитров

Мълчи палитрата. Мълчи статива.
Въздишат – недовършени платна.
Художникът е тук… Сега почива.
Танцуват светлосенки. Тишина!

Дъгата е преплетена в шевица.
Безкраят плиска слънчев водопад.
От мълния се ражда вик на птица.
Звъни сълза. Проблясва звезден цвят.

Художникът… Защо се бави само?
Цигара, недопушена, дими...
Остави ни с изкуството голямо,
да бъдем – както винаги… Сами.

Поспри очи! Послушай как пулсира
в божествените багри Любовта...
Живот е всеки щрих – миг от Всемира.
Пред теб, Сърце, безсилна е смъртта!

Щом виното – и спомена удави,
Приятелю, при нас върни се ти.
И нека пеят чашите: Наздраве…
Да се помолим – Бог да ни прости!

© Павлина Стаменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравявам те! Много дълбоки чувства по загубата на приятел,но поне той е тук с картините си а това е малка утеха за хората които са го обичали.
  • Наистина силно, много силно посвещение!
    Поздравявам те!
  • Поклон! Много силен стих си написала !!
Предложения
: ??:??