27.07.2016 г., 22:26 ч.  

Инерция 

  Поезия » Друга
338 0 7

ИНЕРЦИЯ 
Р.Чакърова 

 

Пускам радио сутрин - разсънва ме. 
Сто и пет точка шест мегахерца. 
Пак... Отново без теб съм осъмнала.
Ще живея и днес. По инерция...

 

Според днешната ведра прогноза, 
ще е хубаво само за малко. 
До обяд - обичайната доза. 
След обяд - буря, лед и пързалки... 

 

А след пет и почти преди мръкване, 
ще премине разкъсана облачност. 
Всички птици към девет ще млъкнат, 
а Луната ще свети виновно. 

 

През нощта се очакват и сънища - 
до умерени, повече хладни... 
И по принцип, в най-близкото бъдеще, 
ще вали... (вече - само за жадни!). 

 

Взех чадър, очила и тефтерчето -
арсеналът за всякаква скука... 
Пак запалих цигара - инерция... 
Де го чукам, а то - де се пука... 

 

Всъщност, пука се точно... Не мислиш ли?... 
Точно в ляво от някаква роза... 
И в средата на тази измислица, 
дето също се спука. От проза... 

 

Лондон 24/07/2016 '  17:03

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??